Wczytuję dane...
O produkcie
Naturalna pektyna bezglutenowa Celiko do domowych dżemów polskiej produkcji. Dzięki niej szybko przygotujesz swoje ulubione, zdrowe przetwory!
Czytaj więcej
Realizacja zamówienia: 24 godziny
Wysyłka od: 12.00 PLN
Opis produktu

Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad, galaretek, konfitur, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów MLECZNYCH, napojów owocowych oraz ketchupów.

SKŁADNIKI
pektyna jabłkowa amidowana 100 %

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia. Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody, dokładnie wymieszać. Gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, NASIONA SEZAMU.

UWAGA
Produkt sezonowy - dostępny od czerwca do września.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

OPAKOWANIE

150 g

Opinie Klientów